OLI COMETES
L´UNIC OLI D'OLIVA AMB CERTIFICAT DEMETER
A CATALUNYA

L´UNIC OLI UN PAS MÉS ENNLÀ
DE L'OLI ECOLÒGIC A L'OLI BIODINÀMIC
A Oli Cometes estem orgullosos de ser un dels pocs productors d’oli d’oliva verge extra ecològic i biodinàmic amb certificació Demeter a Espanya i els únics a Catalunya. Aquesta certificació internacional garanteix que cada gota d’oli ha estat produïda amb els màxims estàndards de qualitat i respecte pel medi ambient, seguint els ritmes naturals i còsmics.

QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN OLI VERGE I UN OLI D'OLIVA VERGE EXTRA?
L’oli d’oliva verge és el suc obtingut directament d’olives fresques i sanes mitjançant procediments físics i mecànics. Ara bé, per ser considerat oli d’oliva verge extra, ha de ser un oli sense defectes, tant químicament com organolèptic. Per exemple, ha de tenir una acidesa oleica inferior a 0,8° i superar amb èxit una anàlisi sensorial sense defectes realitzada per un panell de tast homologat.
QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN OLI VERGE EXTRA I UN OLI D'OLIVA VERGE EXTRA ECOLÒGIC?
L’oli verge extra ecològic compleix amb els mateixos requisits de qualitat, però a més ha estat elaborat sense productes químics de síntesi podent utilitzar químics i pesticides naturals com ara el coure. A Oli Cometes anem un pas més enllà: seguim el mètode de l’agricultura biodinàmica, que prohibeix la utilització de químics i pesticides (substituint-los per minerals i fitoteràpia). A més a més, entén la finca com un ésser viu i treballa en harmonia amb els cicles de la natura. L’oli biodinàmic és l’oli d’oliva més saludable que pots consumir.

ELS NOSTRES OLIS
Un producte amb caràcter i identitat pròpia

LLUNA
Oli d'oliva verge extra
L’oli d’oliva verge extra Lluna està elaborat amb les olives provinents dels bancals d’oliveres ubicades a les limitacions de la finca i a prop dels camins. És un oli madur, de finals de temporada (finals de novembre). Amb aquest oli també elaborem els olis condimentats de 5 gustos diferents.

ESTELS
Oli d’oliva verge extra ecològic certificat pel CCPAE
L’oli Estels està elaborat amb les olives provinents de les oliveres ubicades més a l’interior de la finca i el categoritzem com a oli d’oliva verge extra ecològic. Està mòlt en dia fulla i/o arrel segons marca el calendari biodinàmic. És un oli més verd de principis-mitjans de temporada.

COSMOS
Oli d’oliva verge extra ecològic i biodinàmic certificat per Demeter
L'oli biodinàmic té nombrosos matisos que el converteixen en el producte estrella dels olis gourmet del mercat.
L’oli Cosmos ha estat guardonat al concurs internacional més prestigiós d’olis d’oliva verges, el NYIOOC (New York Olive Oil Competition), aconseguint medalla de plata l’any 2024 i medalla d’or l’any 2025 (el màxim guardó del certamen).

CONDIMENTATS
Olis condimentats amb base d’oli LLUNA, elaborats amb herbes i espècies naturals com romaní, pebre i caiena, farigola i all, llimona o alfàbrega. Alguns d’ells guardonats al Concurs Internacional d’Oli AVPA ‘Diploma de producte gourmet’ (picant, farigola i all i romaní) i medalla d’or categoria 'Infusionats' al Berlin GOOA (Global Olive Oil Awards) pel de farigola i all.
Som els únics a Catalunya
amb certificat Demeter
COM ELABOREM
L'OLI COMETES?
Actualment, només 7 productors a Espanya compten amb aquesta certificació, i nosaltres som els únics a Catalunya. Un reconeixement que certifica la qualitat, la sostenibilitat i el caràcter únic dels nostres olis.
Adobem i tractem les oliveres sense químics, utilitzant preparats biodinàmics fets a base de minerals i fitoteràpia (infusions d’herbes) i seguint el calendari biodinàmic.
Recol·lectem les olives seguint el calendari biodinàmic en funció de la lluna. La recol·lecció es realitza amb vibrador mecànic i posteriorment es repassen les oliveres manualment. Així evitem que caiguin a terra recollint-les totes amb el paraigua preservant-ne totes les seves propietats.
Un cop collides, les olives es trien amb un sistema de tamisat i bufador que separa les olives de les fulles. No les rentem perquè no utilitzem químics, així preservem fenols i aromes.
La pasta d’oliva es tritura i posteriorment es bat en semi-vuit per reduir al màxim l’oxidació i mantenir totes les qualitats organolèptiques (aromes, picants, amargs, astringència).
Separem l’oli per centrifugació i el filtrem per un sistema de desbast (filtratge molt suau). Posteriorment, el deixem decantar en tina durant 3 setmanes purgant-ne les impureses i així en conservem antioxidants i vitamines.
Guardem l’oli en tines d’acer inoxidable (amb tapa flotant que fa el buit) amb protecció contra la llum i l’oxigen, els seus grans enemics, sempre dins el celler a temperatura controlada.
Utilitzem envasos de vidre i llauna lliures de ftalats (lliures de plàstic). Envasem sota demanda per garantir la màxima frescor i qualitat del producte. Distribuïm a Catalunya i exportem a Europa.

Qualitat, sostenibilitat i transparència
EL NOSTRE COMPROMÍS
Encantats de resoldre totes les teves inquietuds!
CONTACTA AMB NOSALTRES



